Billion Dogs

Mangaka: Naoki Serizawa / Muneyuki Kaneshiro
Uitgever: Akata
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 4
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Billion Dogs hadden we wel verwacht in een Franse uitgave, maar dat de manga van Naoki Serizawa (tekeningen) en Muneyuki Kaneshiro (scenario) bij uitgeverij Akata terecht zou komen verbaast ons toch enigszins.

In Billion Dogs volgen we Ichiru en Kyosuke, twee vrienden met een totaal verschillende achtergrond. Ichiru is de knappe, intelligente, vriendelijke, “perfecte” zoon van de burgemeester; terwijl Kyosuke de “ondercategorie” van de school is. Toch zullen ze vriendschap sluiten met voornamelijk een gemeenschappelijk doel dat hen bindt: de drie miljoen yen die de burgemeester ergens verborgen houdt.

De vader van Ichiru is immers niet meteen de eerlijke politicus die het beste met zijn burgers voorheeft. Hij is geobsedeerd door geld, ziekelijke ambitieus en heeft zich verenigd met de plaatselijke yakuza om de nationale politiek te bestormen. Zijn zoon Ichiru doet zich voor als de ideale zoon maar is gedegouteerd door de corruptie van zijn vader. Kyosuke is dan weer geïntrigeerd door het spel dat Ichiru speelt om z’n vader neer te halen. Zelf wil hij zijn deel van de drie miljoen gebruiken om z’n zieke zus te redden van een gewisse dood…

Billions Dogs is getekend met de lekker moderne tekeningen van Naoki Serizawa (Saru Lock,…). Net omwille van die naam vinden we het vreemd dat net uitgeverij Akata, die eerder deze mangaka toch nogal uitspuwde, Billions Dogs uitgeeft. Het scenario van Muneyuki Kaneshiro ligt immers toch wat in de lijn van wat Serizawa eerder deed. Stoere pubers die alles kunnen, sexy grieten die er meestal schaars gekleed en voor piet snot bijlopen, een leuk scenario dat ergens nergens al té diep graaft,…

Toch vinden wij Billions Dogs een best wel vermakelijke lectuur. Niet de manga van de eeuw, maar als je eerder werk van Naoki Serizawa wist te pruimen dan zal je ook van Billion Dogs genieten.