Bikini Mermaid

Mangaka: Miho Hirose
Uitgever: Soleil
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 1
Score:

4 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

De vrouwelijke mangafan wordt verwend met allerlei boy’s love (oftewel yaoi) manga. Gelukkig kan de mannelijke lezer op tijd en stond ook nog een hentai manga uit de rekken plukken. Wat een opluchting!

De Eros collectie van uitgeverij Soleil biedt de mannelijke lezer heel wat schoon vrouwvolk aan ter vertier. Van mangaka Miho Hirose werden gelijktijdig twee one-shots uitgegeven: Bleu Azur en het hier besproken Bikini Mermaid.

Het eerste verhaaltje van de elf die deze bundel telt, draait om een salary man die naarstig wilt gaan flirten aan het strand. Hij droomt er luidop van en een van zijn vrouwelijke collega’s laat niet na hem een steek onder water te geven. Hij kan namelijk niet zwemmen! Hoe kan hij dan gaan flirten aan zee? De loser!

In de volgende scène zien we onze gemotiveerde loser terug in het zwembad. Hij gaat leren zwemmen om zo alsnog te kunnen gaan flirten aan het strand! En wie loopt hij daar tegen het lijf? Juist. Zijn vrouwelijke collega die evenmin een zwembrevet lijkt te hebben… Oh, de ironie!

Het moge duidelijk wezen dat er stante pede een erg stomende scène volgt tussen de twee landratten.

En dat is het. Dit is integraal het eerste verhaal en tevens het titelverhaal van Bikini Mermaid. En daarmee kom je al bij een eerste grote minpunt. De elf verhaaltjes zijn zo kort dat er buiten de verplichte seksscène niets anders kan gebeuren wegens een gebrek aan pagina’s. Er is dus een totaal gebrek aan scenario en het beetje verhaal dat er is weegt gewoon bijzonder licht. De tekenstijl is zodanig cliché dat ook de tekeningen deze bundel niet rechttrekken.

Bikini Mermaid is dan ook allesbehalve een aanrader. De verhaaltjes volgen altijd hetzelfde stramien en de seksscène begint bijna altijd met een zekere dwang van ofwel de man, ofwel zelfs de vrouw. We hebben al menslievender hentai gelezen… Te catalogiseren onder de noemer miskoop!