Attache-moi

Mangaka: Ryuta Amazume
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 13
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Vaak klinken de Franse vertalingen van mangatitels nogal flauw, maar Attache-moi dekt de lading wel beter dan Nana to Kaoru. Alvast één puntje voor het werk van uitgeverij Pika. Maar weet de kinky manga van Ryuta Amazume ook te overtuigen?

We beginnen met een jongen, Kaoru, en een meisje, Nana. Beide zijn jeugdvrienden. Klassiek begin. Maar Kaoru fantaseert over Nana op een perverse manier die toch iets minder vaak voorkomt in het mangawereldje. Kaoru is namelijk een liefhebber van SM. En buurmeisje en jeugdvriendin Nana is zijn lustobject. Althans in zijn fantasie. Nana is immers een ernstig, studieus meisje. Zo gefocust op haar studies dat één van haar leerkrachten haar aanraadt om een hobby te zoeken. Wat ontspanning zal haar goed doen. En jawel, een quiproquo van jewelste ontluikt bij Nana een “voorzichtige aanleg tot SM-gedrag”. Samen met ervaren rat Kaoru zal Nana de geneugten van SM praktijken ontdekken.

Attache-moi wordt onderverdeeld in de Pika Senpai collectie. Logisch ook. Toch is het extreme thema uitgewerkt op een manier dat niet enkel de SM aficionados hier van kunnen genieten. Het is een ontdekkingsreis en je wordt niet meteen met de meest extreme toestanden in het gezicht geslagen…

Toch is het duidelijk welke richting en welk publiek deze erotische manga opzoekt. Je hoeft geen kelder met allerlei kinky toestellen te hebben om hier van te kunnen genieten, maar voor mij was een enkel volume toch voldoende om te besluiten dat het toch niet meteen my cup of tea was.