Ariadne, l’empire céleste

Mangaka: Norihiro Yagi
Uitgever: Glénat
Volumes Frans: 5
Volumes Japans: 8
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Norihiro Yagi verdiende zijn strepen met Claymore en probeert in Ariadne, l’empire céleste (Sokyû no Ariadone) zijn huzarenstukje nog eens op te voeren. Slaagt de mangaka erin opnieuw een rijk universum met boeiende personages neer te zetten?

Lacile is een energieke jongen die met zijn opa in een afgelegen huisje woont. De jongen droomt ervan avonturen te beleven en nieuwe gebieden te ontdekken. Wat zou het machtig zijn om de steden in de hemel te bezoeken! Maar bestaan die luchtsteden wel echt of zijn het legendes…?

Het kleine wereldje van Lacile wordt opgeschrikt wanneer hij op één van z’n zwerftochten in de omgeving het meisje Leana ontmoet. Leana blijkt echter een vreemde ziekte te hebben, want zonder haar ijzeren schoeisel zweeft ze de lucht in. Wat is hier aan de hand?

Leana blijkt de prinses te zijn van de hemelstad Ariadne en net als Lacile heeft ze slechts één droom: de wereld verkennen voor ze gedwongen wordt om te trouwen. Ze is Ariadne ontvlucht, maar kreeg natuurlijk de koninklijke garde achter haar aan… Lacile zal meteen bewijzen dat er rekening met hem moet worden gehouden en dat hij een stoere vechter is…

Lacile blijkt immers te beschikken over photonkrachten en die maken hem ijzersterk. Photonkrachten werden verbannen na de grote oorlog van weleer, maar Lacile blijkt lang niet de enige te zijn die over photonkrachten beschikt…

Lacile en Leana zullen er samen op uittrekken om de wereld te ontdekken en dankzij Leana ontdekt Lacile ook dat de hemelsteden daadwerkelijk bestaan. Maar zijn die hemelsteden wel zo hemels als in zijn dromen?

Norihiro Yagi is er net als in Claymore in geslaagd een heel rijk en boeiend universum te creëren. De hemelsteden, de wereld bevolkt door diverse rassen en wezens, de verloren gegane technologieën, en natuurlijk bijzondere superkrachten… Ariadne, l’empire céleste zal menig shonen fan doen kirren van plezier.

Maar hemels is deze fantasy shonen nu ook weer niet. Ondanks de unieke wereld zal de manga op erg klassieke wijze verlopen en wordt er niet op een cliché meer of minder gekeken. Ook bevat het iets minder die volwassener en donkere sfeer van Claymore. Ariadne, l’empire céleste lijkt dan ook vooral de ideale instapshonen voor nieuwe lezers. Of fans die met plezier nog eens genieten van een klassieke, maar oerdegelijke shonen.