Angel Heart

Mangaka: Tsukasa Hojo
Uitgever: Génération Comics
Volumes Frans: 15
Volumes Japans: 18
Score:

9 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Angel Heart is volgens zowat iedereen het vervolg op het magistrale City Hunter aka Nicky Larson, behalve volgens de mangaka zelf. Tsukasa Hojo heeft het immers liever over een ander verhaal in een parallelle wereld. We zullen hem maar geloven…

Angel Heart is dus de laatste nieuwe serie van deze grote mangaka die ons klassiekers gaf als Cat’s Eyes, City Hunter, Sous un rayon de soleil, en F. Compo.

We worden al onmiddellijk verrast met een gruwelijke moord. Een jonge vrouw die later pas 15 blijkt te zijn, vermoordt in koelen bloede een man die met zijn kind zit te spelen. Een kogel door het hoofd en de klus is geklaard. Het meisje heeft niet door dat haar papa gestorven is en blijft gewoon tegen hem praten.

De moordenares blijkt de beroemde Glass Heart te zijn. Ze werkt voor een geheime criminele organisatie en werd daar reeds als kind opgeleid tot eerste klas moordenares. Haar geweten begint haar echter parten te spelen, en vooral het beeld van dat kleine meisje dat onschuldig tegen haar zopas vermoorde vader blijft spreken keert vaak terug. Glass Heart kan het niet meer aan. Ze pleegt zelfmoord.

Dat is echter zonder die mysterieuze organisatie gerekend. Geen haar op hun hoofd dat eraan denkt hun topagent te laten sterven. Glass Heart moet gered worden en daarvoor stelen ze het hart van een jonge vrouw.

Glass Heart zal de harttransplantatie overleven maar hoort af en toe een vrouwenstem en krijgt flashes van plaatsen en gebeurtenissen die niet haar eigen herinneringen zijn. Ze komt al snel te weten dat het hier gaat om het geheugen van de vrouw die haar haar hart gaf, en ze gaat op zoek naar het verleden van die vrouw.

Dat is de inleiding van het verhaal. Glass Heart zal in contact komen met onze City Hunter, Ryo Saeba, die nog altijd even pervers is. Toch draagt de wat ouder wordende Ryo een triest verleden met zich mee. Een tragische gebeurtenis heeft zijn leven immers overhoop gehaald.

De rest van het verhaal kunnen jullie maar beter zelf ontdekken. Angel Heart is een waardige opvolger van City Hunter. Er zit humor in, maar ook een ijzersterke verhaallijn houdt deze serie recht. Het is altijd leuk om de “ouwe bekenden” uit City Hunter weer te zien, maar ik ben geen kenner van het universum en kon toch alles makkelijk volgen. Dus geen paniek mocht je nooit City Hunter hebben gelezen.

De tekenstijl van Hojo blijft evolueren naar iets wat de perfectie nu wel erg sterk benadert. Hij blijft één van mijn favoriete mangaka op dat gebied.

Angel Heart is een erg sterke manga die je ook nog eens veel leesplezier zal bezorgen. Iets wat niet altijd samengaat… De perfecte mix tussen fun en serious talk. Ook een manga die een heel breed publiek zal aanspreken, en die dus niemand links mag laten liggen.