Anedoki

Mangaka: Mizuki Kawashita
Uitgever: Tonkam
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 3
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Toen manga nog met houtskool op rotswanden getekend werd was ik al een fan van de sentimentele shonen, oftewel de ‘haremmanga’. Ik groeide als puber op met Video Girl van Masakazu Katsura en dat is nog steeds mijn bijbel. Ondanks een rist andere manga in hetzelfde genre verorberd te hebben wist geen enkele mangaka op dezelfde manier puberliefde weer te geven als Katsura. Misschien is Mizuki Kawashita degene die Katsura’s expertise het dichtst benadert… Naast haar pièce majeure Ichigo 100% wist ze ook met Hatsukoi Limited te overtuigen. Kan ze dat ook met het driedelige Anedoki?

Kota’s leven verandert wanneer hij een toevallige ontmoeting heeft met Natsuki. het meisje is enkele jaren ouder dan Kota en nadat ze aan z’n ijsje mocht likken besluit ze bij hem in te trekken en voor hem te zorgen. Uit dankbaarheid. Handig, want Kota’s vader is net op zakenreis (lees: de drinkebroer gaan uithangen) vertrokken. Maar rust zal een leeg begrip worden eenmaal de wulpse Natsuki in Kota’s leven is gekomen…

Natsuki bezorgt Kota op het eerste zicht veel zorgen en overlast, maar toch heeft ze ook een goede invloed op de jongen. Kota zal zichzelf ontwikkelen als een positief ingestelde en rechtvaardige jongeman. En dat zal nodig zijn want met Natsuki in zijn leven zal hij met rasse schreden moeten opgroeien.

We volgen het puberleven van Kota die stiekem een oogje heeft op Kanadé, het idool van zijn klas. Zijn leven wordt overhoop gegooid door de komst van Natsuki maar hij zal hier wel de kracht uit putten om bij Kanadé in de gunst te komen. Uiteraard zal zijn hart twijfelen tussen Kanadé en Natsuki – zoals het een goede romantische shonen betaamt – maar raad in de liefde kan hij altijd vragen aan Chiaki, de zus van Natsuki. Want jawel, uiteraard zijn er meer meisjes in het geding dan de twee hoofdrolspeelsters.

Anedoki is een heel klassieke sentimentele shonen, maar biedt een palet aangename personages, goed uitgewerkte clichés en de prachtig tekenstijl van Kawashita. Daarmee verheft ook dit driedelige Anedoki zich tot verplichte kost voor de fans van het genre.