Amanchu

Mangaka: Kozue Amano
Uitgever: Ki-oon
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 3
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Kozue Amano kennen we vooral van haar reeksen Aqua en Aria. Maar deze volgens fans interessante reeksen worden zelden beloond door een uitgave die hun statuut eer aandoet. In het Frans waagt Ki-oon zich nu aan een recentere reeks van de mangaka, namelijk Amanchu. Ki-oon is een betrouwbare uitgeverij en ik wou met eigen ogen checken of de mangaka haar faam waard is.

De vakantie loopt ten einde en Hikari profiteert er nog snel van haar geliefkoosde hobby uit te oefenen: duiken. De nabijheid van de oceaan geeft haar de mogelijkheid zich volledig uit te leven en de varkenssoep van haar grootmoeder warmt haar telkens weer op na een duiksessie.

Futaba is een leeftijdsgenote van Hikari die net verhuisd is naar het eiland. Met haar onafscheidelijke scooter maakt ze kennis met Hikari zonder te weten dat ze de dag nadien naast elkaar op de schoolbanken zullen zitten. En verenigd zullen worden door het duiken!

Amanchu is een leuke, gezapig weglezende manga, maar heeft nergens een aura dat de faam van de mangaka zou rechtvaardigen. Dat is echter niet alleen mijn mening maar ook die van de fans van Amano die toegeven dat Amanchu niet het niveau haalt van Aria.

Amanchu is allesbehalve een slechte manga maar kan de hoge verwachtingen niet echt inlossen. Toch maar eens zoeken naar een volwaardige uitgave van Aria…?