Alive – Last Evolution

Mangaka: Tadashi Kawashima / Adachitoka
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 16
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Alive – Last Evolution is een manga van Tadashi Kawashima (scenarist) en Adachitoka (tekenaar). De reeks verschijnt in het Frans bij uitgeverij Pika die nog steeds een bevoorrechte relatie heeft met de Japanse uitgeverij van Alive, Kodansha.

Taisuke Kanô woont samen met zijn oudere zus nadat hun ouders gestorven zijn. De jongen houdt zich vooral bezig met het verdedigen van zijn beste vriend, Hirose, die vaak het slachtoffer is van pesterijen. Tussendoor bekvecht Taisuke ook vaak met z’n jeugdvriendin Megumi.

Het normale leven van deze jongeren zal opgeschrikt worden door de week van de waanzin die de aarde in de ban houdt. De hele wereld wordt gedurende die ene week geteisterd door massale zelfdodingen. Die week zal voor altijd het gezicht van de aarde hertekenen…

Ook het leven van onze vrienden zal in een handomdraai veranderen. Wanneer enkele pestkoppen die het telkens weer op Hirose gemunt hadden een gruwelijke dood sterven is Hirose verdachte nummer één. Na een korte ondervraging wordt hij echter weer vrijgelaten. Taisuke zal z’n beste vriend echter niet meer herkennen. Hirose zal de moorden immers bekennen aan Megumi en bovendien valt hij Taisuke aan met een bovennatuurlijke kracht. Wanneer ook Taisuke beseft dat er speciale krachten in hem sluimeren zal het verhaal pas echt losbarsten. Hirose verdwijnt en Taisuke zal hem achterna reizen. Taisuke is ervan overtuigd dat alles weer zoals vroeger kan worden…

Het verhaal draait om de speciale krachten die enkelingen verworven hebben tijdens de week van de waanzin. Deze mensen ‘herkennen’ elkaar, noemen elkaar ‘kameraad’ en omarmen de dood. Op één of andere manier staat Taisuke los van hun gezelschap en het is dan ook aan hem om hen te stoppen dood te blijven zaaien.

Alive – Last Evolution is een reeks die draait om mysterie en superkrachten. Het voelt allemaal wat seinen aan maar het blijft een shonen. De volumes lezen enorm vlot weg en de actie wordt afgewisseld met onthullingen over het waarom van dit alles – onthullingen die echter nergens diep filosofisch worden.

Deze manga is niet echt gekend maar biedt wel de nodige dosis ontspanning en is een goede overstap voor de lezer die de pure vechtshonen wat ontgroeid is maar die toch nog niet direct wil geconfronteerd worden met te ingewikkelde hersenspinsels. Al bij al een aangename verrassing die ik zeker van nabij zal blijven volgen.