Ai suru Hito

Mangaka: Yuki Yoshihara
Uitgever: Génération Comics
Volumes Frans: 4
Volumes Japans: 4
Score:

9 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Ai suru Hito is een vierdelige josei manga van Yuki Yoshihara verschenen bij Génération Comics. Josei betekent dat de reeks in principe voorbestemd is voor een volwassen vrouwelijk publiek. Laat je zoals steeds niet van de wijs brengen door de stempel die de Japanners erop plakken – alhoewel de manga duidelijk het label ‘pour lecteurs avertis’ verdient.

Sakiko heeft zopas een duizendste liefdesverklaring afgeleverd bij haar professor Chifuyu waar ze stapelzot van is. De man heeft haar echter ook reeds duizend keer afgewezen. Maar Sakiko blijft er vertrouwen in hebben dat de man van haar leven haar ooit zal aanvaarden!

Op een dag krijgt Sakiko echter slecht nieuws te horen van haar moeder. Ze zitten in geldnood en de schuldeisers zullen beslag leggen op gans hun hebben en houden. Sakiko wilt natuurlijk haar universiteitsstudies niet opgeven. Niet dat ze zo’n ijverige student is maar wel omdat ze bij haar prof wilt blijven.

Als maagd begint ze haar carrière als straathoertje om een centje bij te verdienen, en ontmoet ze al snel de knappe Natsuo die haar in huis opneemt. Blijkt dat Natsuo de broer is van professor Chifuyu…

Al snel vormt zich een driehoeksrelatie tussen de broers en Sakiko. En eentje die niet erg eenvoudig is. Sakiko ‘traint’ met Natsuo om een performante sexpartner te worden terwijl ze van Chifuyu houdt, maar deze laatste blijkt dan nog eens getrouwd te zijn dus weten we meteen ook de reden waarom hij niet ingaat op de avances van Sakiko. Maar al snel breit Sakiko daar een mouw aan wat de driehoeksverhouding compleet maakt.

Aisuruhito betekent minnares en de reden van deze titel wordt al snel duidelijk.

Ai suru hito is een sexy liefdesverhaal doorspekt met een enorme dosis humor. Yoshihara slaagt erin dergelijk sterke en hilarische personages neer te zetten dat de komische scènes volledig tot hun recht komen. Elke bladzijde lig je dubbel van het lachen. De super deformed scènes vooral steken er bovenuit.

Deze manga is echt een topreeks in een genre dat we nog niet veel mogen lezen hebben in onze contreien. Soms heeft het wat gelijkenissen met Peach Girl vond ik, maar Ai suru hito is dan nog eens doorspekt met soms wel erg pikante scènes en opmerkingen zodat het publiek toch best enkele jaartjes ouder is voor het aan deze reeks begint.

Wil je bij elke pagina dubbel liggen van het lachen? Hou je wel van wat pikante opmerkingen? Ben je niet te preuts om af en toe eens een sexscène in beeld te zien? Dan is Ai suru Hito zeker een manga voor jou. Slechts vier volumes aan een schappelijk prijsje dus daarvoor moet je het ook al niet laten. Ai suru hito is een schitterende manga van een getalenteerde mangaka die ik zeker ga volgen vanaf nu.