Adam et Eve

Mangaka: Hideo Yamamoto / Ryochi Ikegami
Uitgever: Kazé
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 2
Score:

5.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Wanneer Hideo Yamamoto (Homunculus, Ichi the Killer,…) een scenario bedenkt en Ryochi Ikegami (Crying Freeman, Sanctuary,…) het geheel tekent, dan weten we al welke teneur Adam et Eve zal uitademen: extreme situaties rond seks en geweld.

Adam to Eve wordt door Kazé logischerwijs vertaald als Adam et Eve. De tweedelige manga vertelt het verhaal van zeven yakuza die zich verzameld hebben in een afgesloten privéclub om hun plannen te bespreken. Enkele geblinddoekte vrouwen moeten voor het vertier zorgen. Maar de zeven yakuzadudes en de geblinddoekte meisjes zijn niet de enige aanwezigen in de club…

Al snel wordt duidelijk dat twee onzichtbare entiteiten het gemunt hebben op de gewelddadige yakuza. Maar dat betekent niet dat de twee minder gewelddadig zijn dan de gevreesde maffialeden…

We bevinden ons hier in een maffiaverhaal zoals Ikegami graag heeft en Yamamoto voegt daar allerlei vreemde, seksueel getinte situaties aan toe wat het geheel tot een extreme manga maakt. Adam et Eve is misschien nog het best te vergelijken als een mix van Homunculus en Ichi the Killer.

De manga moet het ook hebben van de extreme situaties want het surreële verhaal stelt niets boeiends voor. Op het einde wordt er een pseudowetenschappelijke uitleg aan gegeven door een geleerde, ietwat geschifte tweeling, maar als je Adam et Eve niet leest voor de extreme situaties dan zal het scenario je allerminst voldoening schenken. Kortom, louter voer voor de fans van Hideo Yamamoto.