A town where you live

Mangaka: Kouji Seo
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 13
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

A town where you live is de nieuwste manga van Kouji Seo die toch al een zekere naam en faam bereikte met Suzuka. De mangaka weet hoe hij een sentimentele shonen moet vertellen en de spreekwoordelijke schoenmaker blijft hier bij zijn leest.

Haruto’s rustige plattelandsleventje wordt opgeschrikt wanneer Yuzuki bij hem komt inwonen. Yuzuki is de dochter van een familievriend en besloot school te lopen op het platteland. Ze komt inwonen bij Haruto’s familie en Haruto is daar niet erg happig om. Yuzuki is luidruchtig en haar grootstadmaniertjes werken Haruto al snel op de zenuwen. Bovendien weet Haruto niet hoe hij op school moet uitleggen dat hij samenleeft met een meisje dat niet eens familie is. Vooral de reactie van zijn onbereikbare liefde Nanami boezemt Haruto angst in! Als dat maar allemaal goedkomt.

Al heel snel biedt zich de driehoeksrelatie Yuzuki-Haruto-Nanami aan. Positief is dat ze alle drie warme en aangename personages zijn waarmee je je als lezer erg snel kan identificeren. Ergernis is in dergelijke manga taboe en Kouji Seo slaagt er handig in die ergernis te vermijden.

De tekenstijl is mooi, professioneel, en heel erg ‘manga’. Ook op dat vlak zie je dat de mangaka zijn strepen reeds verdiend heeft.

A town where you live is zonder enige twijfel een aanrader. Dit is een erg mooi, romantisch verhaal voor jongens. De fans van het ecchi genre moeten er wel stil bij staan dat Kouji Seo beduidend minder pikante scènes hanteert dan sommige van zijn collega’s. Ik laat aan jullie persoonlijke smaak over of jullie dat als een minpunt dan wel een pluspunt beschouwen. Maar zonder enige twijfel een aanrader!