A Girls

Mangaka: Masahiro Itabashi / Hiroyuki Tamakoshi
Uitgever: Soleil
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 3
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Ondanks de stortvloed aan nieuwe titels blijf je af en toe eens iets kopen waarvan je niet goed weet waarom. Zo verliep het ook met A Girls. De inhoud sprak me wel aan maar niet speciaal; de cover was wel aantrekkelijk maar meer niet; en toch ging ik over tot de aankoop van het eerste volume. Dat de reeks afgelopen is en slechts drie deeltjes telt zal daar niet vreemd aan zijn geweest, doch dit terzijde.

Kazao leeft al gans zijn leven op het Eiland van de Toekomst. Samen met enkele tientallen weeskinderen leeft hij er afgezonderd van het vasteland. De directrice houdt een oogje in het zeil maar de kinderen zijn er gelukkig. Toch begint Kazao te verlangen naar een echt leven, een leven weg van het eiland. Met zijn vriendinnetje Eiko fantaseert hij over uitstapjes naar het continent. Maar wanneer Kazao steeds weer akelige nachtmerries krijgt over hoe hij om het leven komt, voelt hij dat er iets op til staat…

Enige tijd later wordt Kazao bij de directrice geroepen. Ze hebben zijn ouders gelokaliseerd en zij hebben gevraagd hun zoon terug in hun gezin te mogen opnemen. Kazao mag eindelijk het eiland verlaten… Maar dit is niet de manier waarop hij gehoopt had. Hij moet bij wildvreemde ouders intrekken en bovendien moet hij Eiko achterlaten… Zullen ze elkaar ooit nog terugzien?

En zo begint voor Kazao het leven in de grote wereld. Hij zal er al snel vriendschap sluiten met het mooie meisje Yû. Maar al snel blijkt dat het eiland Kazao niet volledig heeft losgelaten. Hij wordt nog steeds in het oog gehouden en enkele grote mysteries worden langzaam op de lezer losgelaten…

A Girls is een romantische manga met puberende jongeren die echter gekruid wordt door een vleugje mysterie. Kazao ontdekt als puberende jongen een gezonde interesse in vrouwelijk schoon, ontdekt de liefde, maar tegelijkertijd is er ook dat mysterieuze eiland. Waarom gebeuren er maandelijks medische onderzoeken? Waarom mogen de kinderen het eiland nooit verlaten? Waarom wordt Kazao zo nauwgezet in het oog gehouden eens hij het eiland verlaten heeft? En vanwaar komen de nachtmerries die de jongeren bezighouden?

A Girls is minder doorsnee dan op het eerste zicht lijkt. Het is een leuke manga om lezen en biedt net dat tikkeltje meer dan een doorsnee liefdesverhaaltje met puberende jongeren.