A Couple of Cuckoos

Mangaka: Miki Yoshikawa
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 13
Volumes Japans: 22
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

A Couple of Cuckoos van Miki Yoshikawa is de zoveelste haremmanga uit Shonen Magazine van Kodansha. Slaagt ‘Kakko no Iinazuke’ zieltjes te winnen hier op de Heuvel of faalt het op de Heuveltest?

Nagi Umino is een zestienjarige jongen die er zopas achter is gekomen dat er bij de geboorte een fout is gebeurd. Hij werd per abuis omgewisseld met een andere baby op de kraamafdeling en zal nu voor het eerst zijn échte biologische ouders ontmoeten.

Op weg naar de afspraak met zijn biologische ouders ontmoet hij de energieke Erika Amano. Erika is een populaire influencer en smeekt Nagi om zich voor te doen als haar vriendje, om zo aan de door haar ouders gekozen huwelijkspartner te ontsnappen. Maar al snel blijkt er sprake te zijn van een misverstand…

Uiteraard zijn het Nagi en Erika die bij de geboorte omgewisseld werden en hun ouders hebben besloten dat ze dan maar best gewoon met elkaar trouwen. Op die manier worden ze toch nog (schoon)dochter en (schoon)zoon van de juiste, biologische ouders. Hilarisch, toch?!

Maar Nagi en Erika konden niet méér van elkaar verschillen… Nagi groeide op in een arm gezin en stortte zich op zijn studies om zijn ouders later te kunnen bijstaan. Veel hobby’s of vrienden heeft hij niet. Erika groeide dan weer op als erfgename van een steenrijke familie, is energiek en sociaal, maar weinig zelfstandig. Om aan hun ‘verloving’ te wennen, besluiten de ouders dat de twee maar best gaan samenwonen. Om aan elkaar te wennen. Twee zestienjarigen laten samenleven, lijkt ons ook dan ook een verstandige beslissing. Het gebeurt immers wel vaker in manga.

Het is een romantische shonen dus de twee zullen al snel naar elkaar toegroeien. Al is er van liefde vooralsnog geen sprake. Want Nagi heeft een crush op het slimste meisje van de klas. De enige die er telkens in slaagt hem te verslaan op de testen. En wat dan gezegd van Nagi’s jongere zusje Sachi. Zij is er plots achter gekomen dat die ‘grote broer’ helemaal haar broer niet is. Wanneer zal haar broer inzien dat ze niet langer het kleine meisje van weleer is?

En zo ontstaat er een vrolijke boel met warme personages waar je je als lezer al snel aan gaat hechten. A Couple of Cuckoos is weinig origineel te noemen in het genre, maar doet alles zo goed dat de nieuwe generatie mangalezers hier zeker een favoriet in zullen ontdekken. En voor de fans van het genre zal dit zeker ook een leuke weglezer blijken te zijn. De ronde tekenstijl past perfect bij de warme personages en het scenario mag dan wel niet meteen origineel zijn, het boeit voldoende om toch telkens maar weer voort te willen lezen.