7 milliards d’aiguilles

Mangaka: Nobuaki Tadano
Uitgever: Doki-Doki
Volumes Frans: 4
Volumes Japans: 4
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Aliens die op aarde landen en terechtkomen in het lichaam van een menselijk wezen, het is niet echt origineel te noemen. Toch blijft het mangaka nog steeds inspireren en vaak levert het leuke manga op (cf. Parasite/Kiseiju). Ook in 7 milliards d’aiguilles wordt uitgegaan van deze invalshoek. Eens zien of het scenario ook hier overeind blijft!

Deze manga vertelt het verhaal van Hikaru. Dit schuchtere meisje heeft haar ouders verloren en woont in bij haar tante en nonkel. Na de dood van haar ouders heeft ze zich echter teruggetrokken achter de luide muziek van haar head phones. Tijdens een schooluitstap verliest ze het bewustzijn wanneer een buitenaardse lichtbol op aarde neerslaat. Wanneer ze terug bijkomt ‘hoort’ ze dat ze niet meer alleen is. Er zit iemand in haar hoofd!

Het wezen dat zich in het lichaam van Hikaru heeft genesteld en dat gaarne aangesproken wordt met het koosnaampje Exaether, heeft slechts één doel in zijn bestaan: het bevechten van zijn tegenpool, Maelström. Maelström is een kwaadaardig wezen dat op dezelfde manier zichzelf toegang heeft verschaft tot een menselijk lichaam en dat kickt op dood en verderf. De ouders van deze beide wezens hebben dus niet enkel slechte smaak in het kiezen van een naam, maar hebben de bal ook serieus misslaan bij de opvoeding van één van hun kroost!

Maar Exaetherken kan Maelström niet alleen verslaan, hij vraagt de hulp van Hikaru. Hikaru springt niet echt een gat in de lucht bij het horen van dit verzoek…

7 milliards d’aiguilles is een verrassend vermakelijke lectuur. De tekenstijl is erg aangenaam en neigt naar iets origineels dat toch erg zacht is voor het oog. En waar het scenario weinig origineel lijkt, komt de mangaka toch verrassend uit de hoek bij momenten. Een vlot weglezende reeks die zeker een groot publiek zal weten te bekoren. En slechts 4 volumes dus geen grote investering. Zeker eens van naderbij bekijken!