Wolf’s Rain – vol. 7/7 (eps. 27-30)

Wolf’s Rain – vol. 7/7 (eps. 27-30)

Studio: Bones
Jaar: 2003
Afleveringen: 30
Score:

9 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Met deze review sluit ik het hoofdstuk rond de vier wolven die op zoek zijn naar het paradijs af. Op de zesde DVD kwam er reeds een einde aan de televisieserie, maar deze vier OAV’s vormen nog een laatste sluitstuk die de reeks volledig moet afronden.

Op de vorige DVD vonden alle protagonisten elkaar terug in Lost City. De meeste queestes kenden ook hun ontknoping. Er bleef natuurlijk wel nog een belangrijke vraag onbeantwoord: Bereiken de wolven hun paradijs? En daar draait het allemaal rond in deze zevende en laatste DVD van Wolf’s Rain.

Episode 27 – Waar de ziel heengaat

Deze melancholische aflevering speelt zich af na de gebeurtenissen in Lost City. Alle protagonisten zullen elkaar terugvinden, maar de wereld gaat stilaan ten onder…

Episode 28 – Berouwvol schot

Onze vrienden zijn nog altijd op weg naar het paradijs, maar wanneer Quent bij bewustzijn komt voelt hij er niet veel voor om z’n laatste uren door te brengen in het bijzijn van wolven. De cohesie in de groep lijkt te smelten als sneeuw voor de zon. En dan volgt het weerzien met een oude bekende…

Episode 29 – High Tide, High Time

In deze enorm trieste aflevering nemen onze vrienden de laatste stap naar het paradijs: de boom der aanvang. Maar ook hier kennen ze de problemen die hun reis gekenmerkt hebben. Ze worden immers opgewacht door… het Beest.

Episode 30 – Wolf’s Rain

Nog een laatste keer roeren de wolven zich. Veel actie in deze finale episode, en nog meer bloed. Het einde van de wereld? Alvast het einde van Wolf’s Rain!

In mijn vorige review vroeg ik me af of deze OAV’s geen afbreuk zouden doen aan het mooie sluitstuk dat DVD 6 ons voorschotelde. Voor alle zekerheid liet ik genoeg tijd tussen het bekijken van beide DVD’s, en ik moet gezegd dat deze finale episodes hun steentje bijdragen tot de enorme kwaliteit van deze reeks.

Net zoals DVD 6 vormt ook deze DVD een mooi afgerond geheel. Meer dan ooit staat het bereiken van het paradijs centraal, en we krijgen de laatste puzzelstukjes voor de nog resterende vragen.

Zoals je al in m’n kleine samenvattingen kon lezen zijn de episodes op deze DVD erg droevig en het is dan ook het emotionele dat deze laatste DVD naar een hoger niveau tilt dan de doorsnee anime.

Wolf’s Rain blijft ook na deze OAV’s overeind als een ijzersterke reeks die een ruim publiek zal aanspreken. Zeker ook de meer volwassen kijker zal hier plezier aan beleven. Alweer een aanrader uit de Nekotachi catalogus!