Wolf’s Rain – vol. 6/7 (eps. 22-26)

Wolf’s Rain – vol. 6/7 (eps. 22-26)

Studio: Bones
Jaar: 2003
Afleveringen: 30
Score:

9 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Jagara prijkt op de uiterst geslaagde cover van dit zesde deel in de Wolf’s Rain serie. De vijf episodes op deze DVD vormen al een eerste sluitstuk maar er volgen nog vier OAV’s die op een ultieme zevende DVD zullen worden geperst.

Op de vorige DVD was Cheza gevangen genomen door de Nobele Jagara. In verschillende groepen besloten de protagonisten van deze serie haar achterna te reizen. De conclusie van hun reis volgt op deze DVD…

Episode 22 – Meteoorfragmenten

Er zit geen sprankeltje hoop in deze donkere aflevering. De gevangenen van Jagara voelen allen hun einde naderen. Op hetzelfde ogenblik hebben onze vier wolven het moeilijk op de ijsvlakte die ze moeten doorkruisen om Lost City de bereiken.

Episode 23 – De hartslag van de Zwarte Stad

“Mooie rozen hebben doornen” zijn woorden die uit de mond van Cher komen, maar dit spreekwoord geldt zeker en vast ook voor de sexy Jagara. Een luchtigere episode maar de dreiging blijft boven ieders hoofd hangen.

Episode 24 – De valstrik

Cher en Blue hebben eindelijk identiteitsbewijzen te pakken gekregen en kunnen zich nu vrij door de stad bewegen. Maar deze blijkt een echt labyrint te zijn, en straalt allesbehalve menselijkheid uit. Tsume en Kiba dringen ondertussen steeds verder het kasteel binnen.

Episode 25 – Valse herinneringen

Onze vrienden worden één voor één gevangen genoemen door de troepen van Jagara. Zit er een verrader in hun midden? Kiba blijkt de uitverkorene te zijn van Cheza… maar ook van Jagara? Ondertussen maakt een oude bekende zijn rentree.

Episode 26 – Maanoven

Darcia vs. Jagara… The Final Battle.

Deze DVD vormt echt een mooi geheel. Ik kijk altijd liever één episode per keer in plaats van meer dan een uur voor de TV gekluisterd te zitten om een ganse DVD vol episodes te bekijken, maar bij deze DVD denk je er niet aan om middenin een pauze in te lassen. Je kijkt gewoon naar één langgerekte film.

Doordat de vijf episodes zich afspelen rond en in Lost City vormt het ook op gebied van achtergrond een mooi geheel. Hoe ze erin geslaagd zijn alle personages op die plaats te brengen om een sluitstuk te breien aan deze reeks is een waar huzarenstukkje.

Want alhoewel er nog vier OAV’s volgen is het einde hier reeds geslaagd te noemen. Natuurlijk resten er vragen, belangrijke vragen die onbeantwoord blijven, maar iedereen heeft z’n reisgezellen of partners teruggevonden. De queestes zijn ten einde. Hoe ze deze OAV’s gaan aanvatten is me nog een raadsel.

Deze zesde DVD is misschien wel de sterkste uit de reeks. Interessante antwoorden worden gegeven op vragen die ons gans de reeks hebben bezig gehouden, maar eveneens op vragen die reeds naar de achtergrond waren verdwenen. Niets gebeurde zonder reden in Wolf’s Rain.

De 26-delige reeks vormt een mooi geheel dat hopelijk niet wordt teniet gedaan door de nog komende vier OAV’s.