Wolf’s Rain – vol. 5/7 (eps. 17-21)

Wolf’s Rain – vol. 5/7 (eps. 17-21)

Studio: Bones
Jaar: 2003
Afleveringen: 30
Score:

9 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Met deze vijfde DVD van Wolf’s Rain naderen we stilaan het einde. De reeks bestaat dan wel uit 7 DVD’s maar die laatste DVD bevat vier OAV’s en de televisiereeks wordt dus reeds beëindigd op de volgende DVD. Het wordt tijd dat er een extra tandje bijgestoken wordt en Nekotachi doet alvast hun deel van het werk door ons ditmaal vijf episodes voor te schotelen in plaats van de gebruikelijke vier. We onderwierpen ze aan een uitvoerig onderzoek!

Episode 17 – Bloemengeur, wolvenbloed

Hige doet zijn verhaal dat begint met het gevecht tussen Kiba en Blue. Hij zal vriendschap sluiten met de wolf en hem volgen in zijn zoektocht naar Cheza. Maar zo raken ze verzeild in een strijd tussen de Nobelen.

Episode 18 – De mens, de wolven en het Boek van de maandag

Hubb Lebowski is een politierechercheur uit Freeze City. Zijn leven veranderde drastisch tien hij Quent leerde kennen. Die ontmoeting opende z’n ogen. Maar het is Cher waarmee zijn verhaal begint. Cher, de liefde van z’n leven.

Episode 19 – Dromen van een oase

Tsume, Hige en Toboe zijn op zoek naar Kiba die verdwenen is. Ze zijn gewond en beseffen dat ook Kiba er wel eens erg aan toe kan zijn. maar Kiba bevindt zich op dat moment ergens veilig en wel in een woestijn.

Episode 20 – Consciously

Terwijl Tsume en Hige in de Bottenwoestijn op zoek gaan naar Kiba, besluit Toboe bij de indianen van Ihk te blijven. Als Tsume en Hige Kiba vinden blijkt hij echter vergiftigd te zijn door een vreemde plant.

Episode 21 – Ten oorlog

Onze vier vrienden hebben hun weg verdergezet en komen terecht in een gevecht tussen wat overblijft van de troepen van de Nobele Oakum en de troepen van Jagara. Ze besluiten in te grijpen om zo Cheza weer op het spoor te komen.

Deze vijfde DVD begint met een valse noot door alweer twee ‘recap’ episodes. Alweer haalt het volledig de snelheid uit het verhaal. Het stoort, maar gelukkig worden deze episodes verdeeld over twee DVD’s waardoor het toch ietwat minder opvalt.

Zo blijven we achter met drie ‘echte’ episodes waar gelukkig heel wat in gebeurt. De verhaallijn met de indianen kan je (voorlopig?) als een onnodig opvulsel zien maar het zit – net zoals de rest van deze serie – weer goed in elkaar waardoor het gewoon een sterke indruk nalaat.

Wat opvalt in deze afleveringen is vooral de evolutie die de wolven hebben meegemaakt. Vooral Tsume heeft een metamorfose ondergaan. Het is hij die bij de verdwijning van Kiba het heft in handen neemt, en wilt doorgaan waar de anderen de moed verliezen om Kiba, Cheza en het paradijs nog ooit te vinden.

Ook de plot met de Nobelen blijft enorm boeien. Er zijn nog veel raadsels die moeten worden opgehelderd. We krijgen echter nu reeds een blik op de menselijkheid van de strijdende soldaten. Het is mooi te zien hoe de verloren troepen van Oakum het heft in eigen handen nemen en de strijd om hun geboorteland zullen aangaan, ook zonder Nobele aan hun hoofd – of misschien net daarom?

Wolf’s Rain blijft boeien en waar de vorige DVD voor de eerste maal tekenen van verzwakking toonde, wordt dit hier dan toch weer rechtgezet met enkele sterke episodes die de aanzet geven naar het einde van de reeks. Blijven kijken!