Wolf’s Rain – vol. 3/7 (eps. 9-12)

Wolf’s Rain – vol. 3/7 (eps. 9-12)

Studio: Bones
Jaar: 2003
Afleveringen: 30
Score:

9 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Dit is alweer de derde DVD van Wolf’s Rain die we hier bespreken. De reeks wordt in totaal gespreid over zeven DVD’s dus we zitten ongeveer halfweg. Ondanks dat we nog “maar” halfweg zitten was er al heel wat gebeurd en vooral tijdens de twee laatste episodes op de vorige DVD maakten we een enorme vooruitgang in de plot. De wolven vonden immers hun zo gezochte bloemenmeisje. Ik keek dan ook met spanning uit of deze mooie evolutie zou bevestigd worden in de volgende vier episodes die ik hier kort bespreek.

Episode 9 – Wantrouwen

Chers ex zoekt haar nog steeds, en ondervraagt daarvoor zelfs Nobelen. Cher zelf daarentegen zit nog steeds in de stad waar ze op zoek is naar Cheza. Het bloemenmeisje en de wolven zijn dichterbij dan ze ooit zou kunnen vermoeden. Ze komt te weten dat de Darcia familie een begraafplaats had nabij, en dat daar iets erg mysterieus heerst: het Bos van de Dood, waar iedereen die zich erin waagt verdwaalt. Het toeval wil dat de wolven daar hun vluchtweg gaan zoeken. Maar dan moeten ze er natuurlijk eerst veilig geraken…

Episode 10 – Moon’s Doom

De wolven zijn het bos van de dood binnengetreden. In het bos heersen magnetische krachten die kompassen en andere machines vernielen waardoor ze hopen dat de mensen de zoektocht zullen staken. Maar in het bos komt er geen straaltje zonlicht door, en Cheza leeft van de zon… En ondanks het doodse aanzicht zijn ze er allesbehalve alleen!

Ondertussen heeft Darcia Cher ontvoerd naar zijn verblijf. Het wordt duidelijk voor
Cher hoeveel de Nobele van Cheza afweet.

Episode 11 – Verdwijnpunt

Het is volle maan en niet alleen spelen er zich duistere taferelen af bij de Nobelen, het is ook een moment waarop de wolven zich opperbest voelen. En ook Cheza bloeit weer helemaal open. Darcia weet echter ook een mindere kant van de volle maan voor Cheza. De wolven zijn uit het Bos van de Dood ontsnapt en bevinden zich nu in een klein stadje. Zouden ze daar de weg naar het paradijs vinden? De voortekenen zijn
alvast gunstig.

Ondertussen wordt er een arrestatiebevel uitgevaardigd door de Raad der Nobelen aan het adres van Lebowski die nog steeds op zoek is naar zijn ex, Cher, en ook wilt uitdokteren wat er gebeurd is met het onderzoekscentrum. Maar dan breekt er een oorlog uit tussen de Nobelen onderling…

Episode 12 – Don’t make me blue

De volle maan kleurt rood. Darcia heeft Cheza weer tot zich geroepen en is hierbij niet mals geweest voor onze vier vrienden die zwaar gewond achterblijven. Maar ook Darcia zelf wordt getroffen, en dit door de oorlog die Jagara ontketend heeft tussen de Nobelen onderling. En Darcia's zwakke plek is niet moeilijk te achterhalen…

Ondertussen herstellen de vier wolven in het dichtst bijzijnde stadje alwaar ze een vreemde ontmoeting doen. Een knappe, donkere vrouw die ze redden uit de handen van enkele lastposten blijkt een oude bekende te zijn… Blue!

Het moge duidelijk zijn dat de plot ook op deze DVD met rasse schreden vooruitgaat. De wolven hebben zelfs gedurende een luttel moment het paradijs in zicht. Cheza wordt hen daarentegen wel weer ontnomen. Gelukkig maar, anders zouden de komende DVD’s redelijk leeg zijn!

In de review van Wolf’s Rain DVD 2 had ik het al over oude bekenden die nog een rol zouden spelen, en ook dat wordt hier bevestigd. De rol wordt echter niet toebedeeld aan Lebowski of Quent zoals we hadden kunnen verwachten. Nee, het is de hond Blue die met de eer gaat lopen.

De personages worden wel stuk voor stuk weer verder uitgediept. Het is mooi om de cohesie in de roedel wolven te zien groeien nu Cheza hen vergezelt. Maar ook Quent krijgt zijn ‘moment de gloire’ als we hem leren kennen op een menselijkere manier dan voorheen.

Niet alleen de personages worden gestoffeerd met nieuwe elementen, ook qua plot blijft het interessante wendingen regenen. Vooral de oorlog tussen de Nobelen belooft ons nog vele beklijvende momenten.

Het thema op deze DVD is echter meer dan ooit de zoektocht. Iedereen is wel op zoek naar iets. Op zoek naar het paradijs, naar Cheza, naar Cher,… Iedereen zoekt zijn weg… in het leven?

Het moge duidelijk zijn dat deze vier episodes al het goede bevestigen van wat we reeds mochten aanschouwen op de eerdere DVD’s. Ik moet alweer een pluim geven voor de animatie van de dieren. Dat de wolven mooi geanimeerd werden wisten we al, maar ook de uil in het Bos van de Dood wordt op magistrale wijze tot leven geroepen.

Nog even vermelden dat er deze keer een leuke extra bijzit onder de vorm van een interview met de seiyuu die de stemmen inspreken van de vier wolven. Een erg… aangenaam tijdverdrijf!

Wolf’s Rain blijft een topper die een erg groot publiek zal aanspreken, en het is dan ook een aanrader voor al wie van anime houdt.