Wolf’s Rain – vol. 2/7 (eps. 5-8)

Wolf’s Rain – vol. 2/7 (eps. 5-8)

Studio: Bones
Jaar: 2003
Afleveringen: 30
Score:

9 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

De eerste DVD van Wolf’s Rain (uitgegeven bij Nekotachi) werd hier op luid gejuich onthaald en werd logischerwijs beloond met een hoge score. In de eerste vier afleveringen maakten we kennis met de vier wolven die de hoofdrollen invullen en kwam het verhaal langzaamaan op gang. Voor een tweede DVD is het dan ook belangrijk dat de plot vorderingen maakt en dat het mooie begin wordt bevestigd. Eens van naderbij bekijken of de mensen van studio Bones hierin geslaagd zijn.

Het begint allemaal met een droom die Toboe die nacht had. Zijn (menselijke) grootmoeder kookte voor hen en op de achtergrond luisterde een mooi muziekje de scène op. Ze zijn dan wel nog steeds op zoek naar het paradijs, maar voor Toboe was dat moment hét paradijs op aarde. Misschien moeten ze het paradijs in hun hart zoeken, en niet zozeer aanzien als een plaats op aarde?

Episode 5 – De gevallen wolven

De weg van onze vier vrienden stopt als ze aankomen bij de zee. Ze ruiken er een vage bloemengeur. Wat ligt er aan het eind van die enorme brug? Al snel gaan ze op onderzoek uit. Ze vinden echter niet het paradijs maar wel een vervallen stad. Een groepje oude wolven haalt minachtend hun neus op als ze hen vragen naar het paradijs.

De vier gaan dan maar alleen op onderzoek uit maar vinden enkel een verschrikkelijk oude wolf die reeds bezig is zijn graf te graven. Hij vertelt hen dat de wolven hier vroeger ook op zoek waren naar het paradijs en er zelfs de ingang van vonden! Ze kwamen echter teleurgesteld terug. Het paradijs bestaat niet…

Episode 6 – De erfgenamen

Kiba is zwaargewond en Zari heeft problemen om zijn roedel onder controle te houden. Ze zien in hem niet meer de leider van weleer – en sommige onder hen vallen laag, erg laag.

Ondertussen slaagt Kiba er uiteindelijk dan toch in om Tsume te overtuigen van het nut van hun zoektocht met de woorden: “Ik heb nergens om naar terug te keren dus kan ik enkel voorwaarts gaan, voorwaarts op zoek naar het paradijs." Woorden die niet alleen Kiba’s verleden uitklaren maar dus tevens Tsume raken. We herkennen de teneur van deze boodschap ook in de opening’s theme ‘Stray’ waar er wordt gezongen: “No regret cause I’ve got nothing to lose.”

Episode 7 – Het bloemenmeisje

Waar de vorige episodes zich concentreerden op de trektocht van de wolven, keren we in deze aflevering terug naar de rode draad in het verhaal. Episode 7 luidt niet enkel de terugkeer in van het bloemenmeisje, maar ook van de Nobelen. En dat laatste is er aan te zien; met actievolle lasergevechten als het summun.

Darcia vlucht met Cheza naar zijn kasteel waar veel van zijn geliefden aan de Paradijsvloek ten onder gingen. Hoopt hij van Cheza dat zij hen zal kunnen redden? Cher heeft echter de achtervolging ingezet op Darcia's schip en een hevig gevecht breekt los. Tot Cheza zichzelf bevrijdt…

Episode 8 – Het lied van de slaap

De vier wolven zijn nog steeds op de vlucht met Cheza. Dit is echter niet naar de zin van Tsume die het meisje niet vertrouwt. Een creatie van de Nobelen, noch wolf, noch mens, dat kan niet veel goeds betekenen, meent hij. Een hevige ruzie barst los tussen de wolven onderling, maar dan begint het bloemenmeisje te zingen…

Ondertussen kammen de soldaten de stad uit op zoek naar Cheza. Het gerucht doet echter de ronde dat er een spook in de stad rondwaart. Al snel blijkt dat het spook rooddoorbloede ogen heeft, net als… Cheza.

Deze tweede DVD met alweer vier afleveringen lost volledig de verwachtingen in. Episodes 5 en 6 staan een beetje los van het verhaal maar verliezen zich nergens in een vertraging van de serie. Kwalitatief moeten ze zeker niet onderdoen voor de rest van de DVD. Het is net interessant dat de nadruk wordt gelegd op de verschillen tussen het leven als mens, en het leven in een roedel. Ook zijn ze nodig om de broze relatie die onze helden kenmerkt te benadrukken. Het is duidelijk pas later in de serie dat ze meer naar elkaar zullen toegroeien.

Vanaf episode 7 komen we dan weer met een smak terecht in de main plot van Wolf’s Rain. De actie wordt sneller en een eerste hoogtepunt wordt bereikt als de wolven in contact komen met Cheza. Het is sterk van de makers dat zij dit moment niet nodeloos hebben willen uitstellen.

De ontmoeting met Cheza betekent echter allesbehalve dat de mysteries uit de wereld zijn. Eerder het omgekeerde, vermits er al snel nieuwe vragen rijzen. Ook krijgen we af en toe beelden van ‘oude bekenden’ zoals Quent, zodat we er zeker van mogen zijn dat zij nog een belangrijke rol toebedeeld zullen krijgen in het verdere verloop van Wolf’s Rain.

Deze tweede DVD in een reeks van zeven stelt nergens teleur en biedt zelfs meer dan de eerste omdat de vaart er meer inzit nu de presentatie van de personages achter de rug is. Wolf’s Rain is een ijzersterke serie. Dat kunnen we nu al wel concluderen na bijna een derde van de volledige reeks gezien te hebben. Zeker eens van naderbij bekijken!