Witch Hunter Robin – vol. 6/6 (eps. 22-26)

Witch Hunter Robin – vol. 6/6 (eps. 22-26)

Studio: Sunrise
Jaar: 2002
Afleveringen: 26
Score:

9 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

De plot van Witch Hunter Robin was na een gezapig begin tijdens de eerste episodes op de vorige 2 DVD’s plotseling in een stroomversnelling geraakt en ik keek dan ook vol spanning uit naar de conclusie op deze zesde en laatste DVD in de serie. Ik was benieuwd of het einde de verwachtingen zou inlossen. Een kort overzicht van de vijf laatste episodes volgt.

Episode 22 – Family Portrait

Twee verhaallijnen houden ons hier bezig in deze episode. Nagira en Robin zijn nog steeds op zoek naar Amon en hopen hun heil te vinden bij een oud vrouwtje. Zaizen op zijn beurt wordt achternagezeten door een Nederlandse Hunter. Alles lijkt af te stevenen op een clash tussen zijn hoofdkwartier en Solomon.

Episode 23 – Sympathy for the Devil

Terwijl ze Nagira bewaken bespreken Doujima en Amon de geheimen van de Fabriek en de Orbo. Ondertussen leest Robin verder in het dagboek dat ze vond bij het oude vrouwtje waarin het gaat over genetische manipulatie. Robin hoopt er echter sporen van Juliano in terug te vinden.

Episode 24 – Rent

De Fabriek treedt in actie. Amon, Robin en de anderen overleggen in Harry’s hoe ze gaan reageren op de vernieuwde situatie en hoe ze Karasuma kunnen redden.

Episode 25 – Redemption Day

Juliano komt naar het STN-J, dat in opstand is gekomen, om Robin de waarheid over haar verleden te vertellen. De aflevering der onthullingen!

Episode 26 – Time to Tell

Robin & Amon vs. Zaizen – The Final Battle!

Deze laatste DVD verklaart veel vragen die nog onbeantwoord bleven. Maar ook het verleden van Robin wordt erg sterk naar voren gebracht in deze laatste episodes. Het einde van de reeks laat de kijker misschien wat op z’n honger, maar de voldoening na vijf episodes is toch groot genoeg om van een mooi geheel te spreken.

Een DVD met vijf episodes dus je zou denken dat het dan allemaal goed gevuld is, maar toch levert Nekotachi nog een mooie bundel extra’s af. Alweer enkele interviews natuurlijk, maar het is vooral het concert dat me aansprak bij deze extra’s. Leuk om het opening en ending theme eens ‘live’ gebracht te horen.

Witch Hunter Robin was één van de eerste reeksen van Nekotachi die ik mocht bespreken, en het is ook de eerste waarvan ik het einde kan meepikken. De reeks heeft me gedurende alle 26 episodes kunnen boeien. De losstaande verhaaltjes van de eerste drie DVD’s die opgevolgd werden door drie DVD’s waarin de rode draad naar voren werd gebracht en de plot vorm kreeg. Beide delen van de serie hebben hun charme en kwaliteiten, en de unieke sfeer die de reeks vervuld van mysterie kon me enorm bekoren. Zeker niet links laten liggen!