Witch Hunter Robin – vol. 4/6 (eps. 13-16)

Witch Hunter Robin – vol. 4/6 (eps. 13-16)

Studio: Sunrise
Jaar: 2002
Afleveringen: 26
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Witch Hunter Robin was voor mij een complete verrassing. Ik kende de reeks van haar noch pluimen, maar werd al snel verknocht aan de mysterieuze sfeer die de serie uitstraalt. Ook de interessante personages maakten de afleveringen telkens weer tot een aangenaam schouwspel. Sommige mensen zouden wel struikelen over de weinige vooruitgang die geboekt werd betreffende de rode draad van het verhaal. Gelukkig konden we hopen aan het einde van de vorige DVD dat hieraan ging worden verholpen gedurende de vier episodes van deze vierde DVD.

Er leven nog steeds heksen onder ons. Het grote publiek is daar echter niet van op de hoogte zodat een geheime organisatie, Solomon genaamd, erop moet toezien dat deze heksen geen criminele activiteiten tot stand brengen. De Japanse branche van deze afdeling heet STN-J en het is rond dit team dat alles draait. In de vorige aflevering kwamen we via een oude heks meer te weten over the craft, en Robin begon zich vragen te stellen…

Episode 13 – The Eyes of the Truth

Amon en Robin moeten een inquisiteur van Solomon opwachten. De man is natuurlijk niet zomaar even naar Japan komen afreizen. Hij moet uitzoeken of een zekere Shiro Masuda het in zich heeft om een Hunter te worden. Articial Intelligence kan dan wel uitmaken of iemand de nodige capaciteiten heeft om een Hunter te worden, maar de eindbeslissing ligt altijd bij een mens… een inquisiteur! Het interview dat hij met Masuda afneemt verloopt echter erg hard. En ook voor Robin heeft de Inquisiteur enkele bedenkingen die hij haar wilt overmaken.

Episode 14 – Loaded Guns

Amon en Robin zijn samen op missie. Ze vallen een gebouw binnen en vinden er een Ogham cirkel. Robin wordt echter beschoten door een onbekende schutter. Wanneer ze haar verhaal doet bij Amon gelooft deze haar niet. Hij heeft immers geen schoten gehoord. Gelukkig heeft Robin een huls meegenomen. Ze laat deze dan maar door Michael onderzoeken, vermits Amon haar niet gelooft. Wanneer blijkt dat het een kogel is die bedoeld is om op heksen te jagen, wordt Michael ongerust. Hij besluit buiten Amon om de anderen in te lichten. Maar welke rol speelt Amon in dit alles? De kogels werden vroeger immers gebruikt door het STN-J…

Episode 15 – Time to Say Goodbye

Na de gebeurtenissen van de afgelopen afleveringen wordt het veiliger geacht dat Robin op het hoofdkwartier van STN-J blijft slapen. Niet iedereen is daar echter even blij mee. Michael zet gelukkig nog steeds het onderzoek voort naar wie die speciale hulzen kan hebben afgevuurd. Dit moet immers een elite Hunter zijn geweest en die lopen niet dik bezaaid. Met zowaar de hulp van Kosaka boeken ze vooruitgang. Maar al snel lopen al hun sporen dood. Rest hen nog één mogelijkheid, maar die wilt niemand echt onder ogen zien…

Episode 16 – Heal the Pain

Stilaan herneemt het leven z'n gewone gangetje bij STN-J. De wonden zijn geheeld na de verschrikkelijke gebeurtenissen van nu bijna een maand geleden. Amon en Robin zijn echter nog steeds niet weer opgedoken. Ondertussen is het duidelijk geworden dat de inval niet gebeurde ter wille van Robin, maar dat het de Orbo was die hen interesseerde. Waar Amon uithangt is onduidelijk, maar Robin komt weer boven water als ze toevallig Doujima van een gewisse dood moet redden.

Waar we al drie DVD’s en twaalf afleveringen lang op hoopten is nu eindelijk gebeurd. De plot komt nu volledig op gang en het lijkt of we voorgoed vertrokken zijn om de mysteries omtrent het SNT-J te onthullen.

Het begint allemaal nog kalmpjes aan met aflevering 13, maar al snel blijkt dat de Inquisiteur een grotere rol speelde dan wat ze ons willen doen geloven. Met de volgende aflevering barst het verhaal dan echt los. De STN-J leden denken terug aan de dood van hun ex-collega Kate, waarvoor Robin in de plaats kwam. Ze beginnen verbanden te zien en worden geconfronteerd met duistere complotten binnenin hun team. Het wordt stilaan duidelijk dat het STN-J zaakjes te verbergen heeft.

In episode 15 zit er dan zowaar een flitsende actiescène die alhoewel mooi in beeld gebracht, misschien niet echt geloofwaardig overkomt. Het is ook nog niet allemaal duidelijk wat de bedoeling was en hoe het allemaal gerechtvaardigd gaat worden.

De laatste aflevering opent dan een nieuw tijdperk voor het STN-J waarin alle leden van het team zich moeten aanpassen aan de nieuwe situatie. Het geeft ook de mogelijkheid om bepaalde personages die af en toe nog wat ‘vlak’ uit de hoek kwamen, nu wat extra in de verf te zetten, en meer diepgang mee te geven. Iemand als Doujima belooft nog voor interessante plotwendingen te zorgen. Of de rol van Amons vriend. Of de dochter van Zaizen die nog steeds in coma ligt. Het zijn allemaal zaken die nog opheldering genoodzaken, maar waar we nu een hele stap voorwaarts in hebben gemaakt door de snelle vooruitgang op deze DVD.

Witch Hunter Robin 4 lost alle verwachtingen in – en de verwachtingen waren echt wel hooggespannen na de derde DVD. Ik keek al telkens weer vol verwachting uit naar de volgende afleveringen, en dat verlangen om de rest van het verhaal te weten te komen is enkel maar gegroeid. Een reeks die nog enorm veel te bieden heeft – en toch al veelgeboden heeft!

Noteer ook dat er enkele leuke exta’s op deze DVD staan, onder de vorm van enkele interviews.