Tokyo Underground

Tokyo Underground

Studio: Studio Pierrot
Jaar: 2002
Afleveringen: 26
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Onder het huidijge Tokyo, bestaat er een andere wereld, de Tokyo Underground.
Ooit werden er experilenten op mensen uitgevoerd, maar die tijd ligt ver achter ons. De ondergrondse wereld werd door de wetenschappers verlaten en verzegeld. Nu jaren, later zijn er twee personen die uit deze donkere wereld kunnen ontsnappen zijn: Ruri Sarasa en haar beschermster Chelsea Rourke.

Eenmaal bovengronds vinden ze onderdak bij Rumina Asagi, een gewone schooljongen. Wat Rumina echter niet weet is dat Ruri een erg belangrijk persoon in de Tokyo Underground was en dat er alles aan gedaan zal worden om Ruri terug te brengen.

Rumina en Ruri ontwikkelen gevoelens voor elkaar en kunnen elkaar niet zomaar laten gaan. Chelsea en Rumina zullen er alles aan doen om Ruri uit de handen te houden van zij die de Tokyo Underground regeren.

Tokyo Underground is een entertainende serie, maar zeker geen topper. Daarvoor sleept het verhaal net iets te lang aan en is de tekenstijl net iets te flets. Achtergronden zijn niet altijd even mooi afgewerkt en het is vaak erg duidelijk dat de animaties met de computer ingekleurd zijn. Bandwerk dus.
Je ziet dat Studio Pierrot er niet de aandacht aan gegeven heeft die Naruto momenteel krijgt.

Moet je Tokyo Underground zien? Nee.
Is Tokyo underground een leuke serie voor iemand die van anime zonder al te diepe verhalen en overdreven mecha houdt? Ja.
Geen must maar best leuk om zien.