Summer Wars

Summer Wars

Studio: Madhouse
Jaar: 2009
Afleveringen: 1
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Na het succes van The Girl Who Leapt Through Time besloot het team achter deze film de handen wederom in elkaar te slaan voor een nieuwe kaskraker voor een breed publiek. En zo ontstond Summer Wars!

In Summer Wars heeft Facebook plaatsgemaakt voor het digitaal community platform OZ. Een miljard mensen heeft er een avatar en beleeft een tweede leven op dit sociale netwerk. Al je mogelijkheden uit het echte dagelijkse leven kan je integreren en toepassen in deze online community. Zonder de beperkingen van de realiteit welteverstaan!

Kenji is een verlegen, wiskundig genie die door het mooiste meisje van de klas, Natsuki, gevraagd wordt mee te gaan naar Nagano, haar geboorteplaats. Daar wordt de 90ste verjaardag van haar overgrootmoeder gevierd. Als blijkt dat Natsuki Kenji mee gevraagd heeft om haar “verloofde” te spelen om zo op een goed blaadje te komen staan bij haar overgrootmoeder kan het geluk van de jongen niet op! Maar dan gebeurt het ondenkbare… OZ wordt gehackt! En dat is niet alles. Kenji is de dader…?!

We volgen de familieclan van Natsuki die alles in het werk stelt om de rampen die volgen op het computervirus op te vangen. Kenji probeert zijn steentje bij te dragen om zijn ‘fout’ recht te zetten en krijgt op die manier de kans zich te bewijzen bij de familie van Natsuki. De impact die OZ had op het dagelijkse leven wordt pas duidelijk wanneer alles dreigt mis te lopen…

Summer Wars is een erg aangenaam kijkstuk. De animatie is erg sterk en het scenario biedt een realistisch blik op de steeds groter wordende invloed van het internet op ons dagelijks leven. En wat daar de gevolgen van kunnen zijn. Bovenal is het echter een film die je als kijker bijna twee uur leuke ontspanning biedt. En zo zien we het graag!