Spirited Away

Spirited Away

Studio: Studio Ghibli
Jaar: 2001
Afleveringen: 1
Score:

4 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Spirited Away vertelt ons het verhaal van het meisje Chihiro dat met haar ouders op weg is naar hun nieuwe huis in een afgelegen provincie.
Onderweg komen ze een aantal oude gebouwen en restaurants tegen die samen wel heel erg op een pretpark lijken… maar schijn bedriegt.
Voor Chihiro goed en wel beseft wat er gaande is tuimelt ze binnen in een toverwereld waar haar ouders varkens geworden zijn en het hele pretpark een badhuis voor geesten blijkt te zijn.

Deze film van de hand van Hayao Miyazaki (Princess Mononoke, Porco Rosso, Laputa: Castle in the Sky,…) is een grafisch meesterwerkje. Jammergenoeg kan ik over het verhaal zelf niet zo positief zijn. Het hele concept doet enorm aan Alice In Wonderland denken. Maar daar waar je bij Alice In Wonderland soms het idee hebt dat je naar de fantasien van iemand met een stevig voorraadje wiet aan het kijken bent, vraag je je af aan welke harddrug Hayao Miyazaki zat tijdens het maken van deze film.

Het zal wel met mijn "down-to-earth" aanpak te maken hebben, maar ik vond de hele film maar niks. Ik kreeg kop noch staart aan het hele verhaal. Ik heb het gedrocht na 1u42min van de 2u4min moeten afzetten wegens bored out of my mind.

Ja deze film is fantastisch mooi getekend, ja hij heeft de gouden beer gewonnen in Berlijn, ja hij is van de hand van Hayao Miyazaki, maar neen hij heeft mij absoluut niet kunnen bekoren. Als u even niet weet wat doen met uw leven kan u hem bekijken, maar voel u vooral niet slecht als u deze film niet gezien hebt.