One Piece – box 2 (eps. 14-26)

One Piece – box 2 (eps. 14-26)

Studio: Toei
Jaar: 1999
Afleveringen: 0
Score:

9 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Kana Home Video brengt de anime van One Piece uit in boxsets van telkens 13 afleveringen. We bespraken reeds eerder de eerste box van One Piece en nu is het de beurt aan de tweede box die dus afleveringen 14 tot 26 bevat.

De arc rond Kurahadol barst in volle hevigheid los. Luffy krijgt er met Usopp een extra crewlid bij en eindelijk hebben ze ook hun eigen schip te pakken. Nu kan het avontuur pas echt beginnen!

One Piece teert ook op flashbacks die het verleden van de personages uitdiepen en in deze box krijgen we een mooie blik op (onder meer) Zoro’s verleden waardoor we het personage nog sympathieker gaan vinden.

Een belangrijk deel van de afleveringen draait ook rond de perikelen op het restaurantschip Baratie. Don Krieg blijkt geen watje om zonder handschoenen aan te pakken!

Interessant aan deze episodes is ook dat we meer te weten komen over de verschillende zeeën uit het One Piece-universum. Kortom, het niveau van deze anime blijft ook in de tweede box erg hoog.

Box 2 beslaat tot en met hoofdstuk 58 van de manga en dat komt overeen met volume 7. Voor de fans van One Piece kan de anime bij Kana Home Video een oplossing bieden. Vind je dat de manga te traag wordt uitgegeven door Glénat, dan word je op je wenken bediend door Kana Home Video die de anime op Franse bodem (ook deze versie bevat Nederlandse ondertitels) enorm snel uitgeeft. Ook de officiële versie die ons via verdeler Filmfreaks bereikt blijft echter gestaag vorderen. En aangezien de anime de verhaallijn van de manga nauwgezet lijkt te volgen mis je niets. De anime is een geslaagde adaptatie van Oda’s mangaklassieker.