Crayon Shin-chan

Crayon Shin-chan

Studio: Toho
Jaar: 1992
Afleveringen: 300
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Crayon Shin-chan gaat over Nohara Shinnosuke, of kortweg Shin-chan, een 5 jarig rotkind.
Shin-chan woont in een mooi huis met zijn familie waarvan vooral de vader hilarisch is. Hij neemt nooit een blad voor de mond en
probeert zo veel mogelijk zijn zin te doen. Dit veroorzaakt talloze gekke situaties.
Crayon Shin-chan is "The Simpsons" met een groot "South Park" gehalte op z'n Japans… en we weten allemaal dat ze in Japan een prettig gestoord gevoel voor humor hebben.

De episodes bestaan steeds uit drie delen van 10 minuten, elk deel met een eigen verhaal. Die verhalen gaan van ontschuldige dingen zoals een kleuter met smetvrees die daardoor zijn 4-uurtje kwijtspeelt, tot toch wel iets minder subtiele dingen als een vader die dreigt zijn vrouw te bedriegen met de secretaresse.
De titel van deze serie vertelt al meteen iets over de tekenstijl. Crayon Shin-chan lijkt zo van het tekenpapier gespronken. De personages bestaan uit eenvoudige lijnen en zijn ook heel eenvoudig ingekleurd.
Het minste wat je over Crayon Shin-chan kan zeggen is dat de tekenstijl zeer appart is.

Crayon Shin-chan werd gerealiseerd door Toho-studio die eerder ook de klassiekers Akira en Ninja Scroll voor hun rekening namen.
De serie was in Japan een enorm succes. Ik schrijf hier dat er 300 episodes van gemaakt zijn, maar dat klopt niet helemaal. Ik weet niet hoeveel er precies gemaakt zijn, maar het zijn er minstens 300.
Crayon Shin-chan is enorm entertainend en grappig voor volwassenen, of de serie altijd even geschikt is voor kinderen wil ik in het midden laten.