Colorful

Colorful

Studio: Shueisha
Jaar: 1999
Afleveringen: 16
Score:

9 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Colorful… wat moet een mens zich daar bij voorstellen? Wel, de ondertitel zegt het allemaal: "Roses are red, violets are blue. This show is about panties."

Twee studenten, onderbroeken, tetn-moppen en een dosis bloedneuzen, daar gaat colorful over! Een echt ecchi pareltje. Nooit ordinair, altijd extreem en altijd absurd. De 16 episodes duren elk maar een goede 7 minuten en daar is reden voor: anders zou je je wel eens dood kunnen lachen!

Met Colorful heeft de Shueisha-studio (die eerder al oa Golden Boy, Hikaru no Go, Video Girl Ai en Shaman King in anime omzette) een absolute topper uitgebracht.
Als basis diende de Colorful manga van Kishi Torajiro, maar anime heeft iets dat manga niet heeft… geluid.
Over geluid gesproken, de serie bestaat ook in een engelstalige versie. Nu ben ik, en velen met mij, niet echt voor gedubde anime, maar in het geval van Colorful is de dubbing onwaarschijnlijk goed gedaan. Engels of Japans het blijft extreem grappig.

Hoewel waarschijnlijk vooral mannen met deze serie zullen kunnen lachen, zou ik de reeks ook aan vrouwen aanraden. De volgende keer dat een man je aanstaart zal je weten wat hij denkt… niet altijd even proper :p