Manga dood? My ass! Vuurwerk voor Hanabi!

Mini-reviews & de laatste nieuwtjes over alle in het Nederlands verschenen manga!

Moderators: Koen, jo, Kenny, Gerrit

Post Reply
mangazot
Posts: 404
Joined: Thu Apr 02, 2009 15:43
Location: 東京の漫画

Manga dood? My ass! Vuurwerk voor Hanabi!

Post by mangazot »

Uit een persbericht:

Hanabi Publishers is een samenwerking tussen de uitgeverijen Syndikaat en Roderick Leeuwenhart. We laten Marc de Lobie, uitgever van Syndikaat, het graag zelf uitleggen: "Hanabi is het Japans voor vuurwerk en dat is we willen doen: nieuw talent lanceren met veel lawaai! De uitgeverij en de eerste albums zullen worden gepresenteerd op de Animecon in het World Forum in Den Haag. Dit jaarlijks evenement trekt jaarlijks 7.500 bezoekers en is een podium voor Japanse popcultuur in Nederland. Dit deel van de stripcultuur wordt vaak los gezien van de Europese stripcultuur; wij willen juist de overeenkomsten accentueren en een overlap creëren. De manga zal worden gepromoot op de mangabeurzen en de andere stripfestivals te lande."

We gaan er ook vanuit dat de strips via distributie in stripwinkels te koop zullen zijn. Mangaconventies en andere beurzen voor geeks (en dat bedoelen we geenszins pejoratief) zijn serieus in opmars en daar wil Hanabi Publishers uiteraard graag een graantje van meepikken.
Image

NeeNee
Posts: 4214
Joined: Tue Sep 16, 2008 11:14
Location: Sitting on top of the list.

Re: Manga dood? My ass! Vuurwerk voor Hanabi!

Post by NeeNee »

Dus ze gaan Nederlandse manga uitgeven? Ik ben benieuwd in welk format dat gaat zijn...

User avatar
Koen
Administrat0r
Posts: 4018
Joined: Mon Aug 18, 2003 12:42
Location: A Place Called Home. (Awww)

Re: Manga dood? My ass! Vuurwerk voor Hanabi!

Post by Koen »

Roderick bewijst met z'n boeken dat er iets mogelijk is... Dus hopelijk komt dit goed! 8)
motivatiedip. help!

User avatar
Saki
Posts: 597
Joined: Sun Oct 24, 2010 19:46
Location: Hoboken
Contact:

Re: Manga dood? My ass! Vuurwerk voor Hanabi!

Post by Saki »

Hmm, ik wens ze veel succes toe.

Maar ik weet niet of de P&S boeken gezien kunnen worden als maatstaaf voor NL-manga.
De boeken spreken een groter publiek aan dan bijvoorbeeld een Nana, dat weer een ander publiek heeft dan een Death Note. Beide lezen graag P&S.

Het zal dus allemaal afhangen met welke titels ze gaan afkomen en in hoeverre ze sneller kunnen zijn dan de Engelstalige markt.

User avatar
Saki
Posts: 597
Joined: Sun Oct 24, 2010 19:46
Location: Hoboken
Contact:

Re: Manga dood? My ass! Vuurwerk voor Hanabi!

Post by Saki »

.. Het gaan NL manga van Nederlandse en Vlaamse Bodem zijn, dus geen vertalingen.

Hmm :?

https://www.facebook.com/HanabiPublishe ... 4045602062
Hanabi is Japans voor vuurwerk.

Vuurwerk, zoals de manga die in Nederland worden getekend. Het gonst hier van de talentvolle stripmakers – klaar om in de lucht gelanceerd te worden.

Hanabi is een nieuw label voor Nederlandstalige manga van eigen bodem. Een samenwerking tussen uitgevers Syndikaat en Leeuwenhart. Hanabi zal de beste manga van Nederlandse en Vlaamse storytellers uitgeven, zwart-wit en in kleur, in een verzamelbare serie van losstaande verhalen. Comedy, fantasy, slice-of-life of sociaal geëngageerd – en altijd van hoge kwaliteit.

In juni 2017 verschijnen de eerste Hanabi-manga. Nieuwsgierig? Woon op Anime 2017 in het World Forum in Den Haag onze feestelijke presentatie bij! Wij beloven alvast vuurwerk (al dan niet in getekende vorm).

Dit wordt hun eerste release trouwens.
http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/hana ... erschenen/
Sommige meiden zijn geboren om niet te deugen. Hitomi is een ‘sukeban’, een misdadig meisje, en na een kleine pauze in de vrouwengevangenis mag ze eindelijk de buitenwereld weer onveilig maken met haar twee vriendinnen. Het eerste puntje op haar lijst? Een flink glas sake. Het tweede? Wraak nemen op de yakuzaleider die haar vriendin verminkte. Wat volgt is een waanzinnige achtervolging door de straten van Tokio, vol rivaliserende meidenbendes en heerlijke vergelding op de macho gangsterwereld. Een explosie van humor en girl – of liever sukeban – power!

Johan Neefjes maakt met RunRun zijn debuut in de mangawereld, en hoe. Deze ademloze graphic novel is niet alleen een feest voor het oog, maar barst ook uit zijn voegen van de Japanse in-jokes en referenties waar fans hun tanden op kunnen stukbijten. RunRun brengt gelikt artwork en een vette knipoog naar Japanse yakuza- en popcultuur.

Leeswijzer: humor, geweld, naaktheid, volwassen thema’s

User avatar
Gurenn
Posts: 210
Joined: Tue Sep 21, 2010 20:57
Location: Antwerp

Re: Manga dood? My ass! Vuurwerk voor Hanabi!

Post by Gurenn »

Ik ben benieuwd met welke Vlaamse 'mangaka' ze hopen te werken, gezien het gebrek aan doujinshicirkels in België hebben we dat hier nooit echt gehad.

EDIT: Zie ik net dit topic: viewtopic.php?f=4&t=1783

Post Reply