Hanabi Publishers weldra van start

Mini-reviews & de laatste nieuwtjes over alle in het Nederlands verschenen manga!

Moderators: Koen, jo, Kenny, Gerrit

mangazot
Posts: 375
Joined: Thu Apr 02, 2009 15:43
Location: 東京の漫画

Hanabi Publishers weldra van start

Postby mangazot » Tue Apr 18, 2017 9:31

Een poging van eigen grond om manga uit te geven:

Image

Image

zie
http://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts.php#Hanabi

Het ziet er goed uit.

Persbericht:

De ambities van Syndikaat-uitgever Marc de Lobie om manga's van Nederlandse en Vlaamse auteurs uit te geven via de nieuwe uitgeverij Hanabi Publishers hebben we je al uitgelegd. In juni worden die ambities concreet met de publicatie van de eerste twee albums RunRun en Wilde Haren. Alle albums zijn one-shots op het formaat 17 x 24 centimeter, ofwel in zwart-wit of kleur, in uiteenlopende genres. Het plan is om vier albums per jaar uit te geven. Bij succes bouwt de uitgever het graag uit "tot een imperium".

RunRun: A Sukeban Story (52 pagina's in kleur) is het Engelstalige werk van Johan Neefjes en voert het misdadige meisje Hitomi, een sukeban, op. "Na een kleine pauze in de vrouwengevangenis mag ze eindelijk de buitenwereld weer onveilig maken met haar twee vriendinnen. Het eerste puntje op haar lijst? Een flink glas sake. Het tweede? Wraak nemen op de yakuzaleider die haar vriendin verminkte. Wat volgt is een waanzinnige achtervolging door de straten van Tokio, vol rivaliserende meidenbendes en heerlijke vergelding op de macho gangsterwereld. Een explosie van humor en girl — of liever sukeban — power!"

Elsje Bakker is de auteur van Wilde Haren (48 pagina's in zwart-wit). "Eindeloos tobben en dan tóch weer afgeleid worden: Julie weet er alles van. Na haar ontslag als kapper wil ze voor zichzelf beginnen, maar heeft moeite de juiste focus te vinden. Haar hoofd loopt over met wilde ideeën. Hoe deze chaos aan te pakken? Vanaf de zijlijn kijken vriend Marko en Julies vriendinnen met groeiende zorg toe. Niet iedereen lijkt geknipt voor succes!"
Image

NeeNee
Posts: 4157
Joined: Tue Sep 16, 2008 11:14
Location: Sitting on top of the list.

Re: Hanabi Publishers weldra van start

Postby NeeNee » Wed Apr 19, 2017 14:50

Dat eerste zegt mij weinig. Het tweede wil ik graag eens bekijken, maar zouden ze dit verkopen in winkels of is het daar nog te klein voor?

User avatar
Koen
Administrat0r
Posts: 3938
Joined: Mon Aug 18, 2003 12:42
Location: A Place Called Home. (Awww)

Re: Hanabi Publishers weldra van start

Postby Koen » Wed Apr 19, 2017 18:50

Ik weet ook niet goed wat ik hiervan moet denken. Als je als Nederlandse uitgeverij met Nederlandse auteur boekjes wil uitgeven voor de Nederlandse en Vlaamse markt, en dan kies je als taal voor... Engels? Sorry, maar wat daar de beweegreden van is ontgaat me volledig. Als je dan ziet met welke leuke uitsmijter het tekstje over Wilde Haren eindigt, dan kan ik dat enkel zonde vinden...

Ik zie dat je ze al kan voorbestellen op Bol dus zal ik ze vermoedelijk gewoon aanschaffen als test en om het initiatief te steunen.
motivatiedip. help!


Return to “Manga in het Nederlands”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest