Guest Review:Rosario+vampire

Manga in andere talen & landen.

Moderators: Koen, jo, Kenny, Gerrit

Post Reply
User avatar
Weertangel
Posts: 852
Joined: Thu Jul 08, 2010 22:00
Location: Weert The Netherlands

Guest Review:Rosario+vampire

Post by Weertangel »

Rosario+Vampire is een Shonen manga getekend door Akihisa Ikeda en vertelt het verhaal van Tsukune Aono, een HEEL middelmatige student die nadat ie faalt voor zijn middelbare school-examen door zijn ouders naar het misterieuze Yokai Academy wordt gestuurd,een school (zo blijkt later) voor Monsters!!

Als ie echter tegen de bloedmooie Vampier Moka aanloopt, wordt ie op slag verliefd op haar, en besluit hij te blijven ondanks Moka's lust voor zijn bloed en haar "innerlijke"persoonlijkheid die alleen kan worden bevrijd als Tsukune Moka's Rosario verwijdert.
Al levert zijn vriendschap met Moka hem nogal wat vijanden en (vrouwelijke) rivalen op, Tsukune is vastbesloten om er wat van te maken! zeker als ie meer dames achter zich aan krijgt!
Maar kan hij ze allemaal verdedigen tegen de vele gevaren van de monster-wereld??

De serie combineert goede humor met kei-harde aktie al kunnen sommige dingen(zoals de rivaliteit tussen dames) nogal eentonig worden toch maakt de goede art en de leuke Omakes achterin ieder volume veel goed. :)

De serie is totnutoe opgedeeld in 2 seizoenen die ieder een school jaar beslaan.
Seizoen 1 vertelt hoe alles begon en hoe Tsukune iedereen ontmoette en eindigt met de verwoesting van de school. Bestaan uit 10 volumes.
Seizoen 2 speelt zich een half jaar later af als alles weer gemaakt is en introduceert Kokua Shuzen(Moka's kleine zusje) als aanvulling op de normale cast. hij loopt nog steeds.

Andere Media
Er is ook een anime met 2 seizoenen die zich voornamelijk focust op het school aspect van de de serie en dus de manga nouwelijks volgt, maar die wel vol met leuke andere verhalen zit.
Al zijn de de staar-scenes tussen Tsukune en Moka wel zwaar iritant...

In japan zijn er ook 2 games voor de PS2 uit over de manga maar die zijn helaas niet hier te krijgen :(
Post Reply