Oh! My Goddess: First end Review.

Manga in andere talen & landen.

Moderators: Koen, jo, Kenny, Gerrit

Post Reply
User avatar
Weertangel
Posts: 852
Joined: Thu Jul 08, 2010 22:00
Location: Weert The Netherlands

Oh! My Goddess: First end Review.

Post by Weertangel »

Een review van de op de manga-gebaseerde Novel.
Geschreven door Yumi Tohma, de stem-actrice die de stem van Urd deed in de OMG! anime(japanse versie).

First End begint ongeveer 4 jaar nadat Student Keiichi Morisato de godin Belldandy per ongeluk opbelde,met alle gevolgen van dien(als je de manga leest, dan is het ongeveer chapter 215) en dingen gaan zoals je zou verwachten wanneer je met godinnen samenwoont :wink:

Het verhaal.
Als zijn zusje Megumi hem vraagt voor een lift naar een les op de 2de campus beginnen de problemen!
ze krijgen een ongeluk nadat Keiichi iets raars zag en hij overleeft het niet! met grote gevolgen!

Want op een of de andere manier had Keiichi's samenwonen met 3 godinnen(en 2 bezoekende godinnen) tot gevolg dat hij aan Yggdrasil,
(de computer die de hemel runt en de godinnen in leven houdt) gekoppeld raakte, en met zijn dood legt die ook het loodje!! wat de 3 godinnen dwingt om Yggdrasil te resetten naar een save point in het verleden(bijna hetzelfde als een save point in een console game :? )
en de tijd terug te draaien!!

En zo begint alles weer vanaf het moment dat Keiichi Belldandy ontmoette, echter, Urd schijnt alles nog te weten(heeft iets met haar half demon/half godin afkomst te doen) van wat er gebeurt is en na via een magiche manier Belldandy en Skuld hun geheugen terug gegeven te hebben besluit Bell om haar afstand te houden van Keiichi om zo te verkomen dat hetzelfde weer gebeurt. Maar dat is makkelijker gezegt dan gedaan...

ondertussen gaat alles bijna hetzelfde als eerder, maar als er een spook begint rondt te waren die het op Keiichi voorzien lijkt te hebben en er andere veranderingen beginnen op te treden gaat Urd toch eens op onderzoek uit, en komt achter een wel heel bizarre waarheid!!


Indruk van het verhaal.
Het verhaal laat op een heerlijke manier OMG! zien van een totaal ander perspectief, en maakt het veel persoonlijker dan de manga, het leest lekker weg en zal je van begin tot eind op het puntje van je stoel laten zitten!
Het laat ook zien wat er zou zijn gebeurt als er bepaalde dingen niet waren gebeurt, zoals hoe Keiichi's leven zou zijn zonder Belldandy!! en nog vele andere dingen.
Het is echter ook meteen een struikelblok van het boek, want je moet de manga of anime toch kennen om de vele verwijzingen te begrijpen en om de tijdlijn een beetje te kennen. gelukkig wordt er ook veel kort uitgelegt maar het blijft toch een boek voor de liefhebbers.

Het Boek zelf.
Is heel mooi! het ziet er schitterend getekend uit!
Zowel de kaft als de binnenkant, compleet met character page en mooie getekende pagina's aan het begin van bijna elk hoofdstuk die laten zien wat er gebeurt, wat je verbeelding weer een goede boost geeft :)
Het boek is trouwens in engels en gewoon op de westerse manier geschreven.(link naar rechts)

Conclusie.
Het is een heel mooi geschreven boek die de Manga echt eer aan doet, en het open einde laat de weg open voor meer novels!
een must have is voor alle OMG! fans!

Links.
Hier een link naar Archonia waar ze hem ook hebben.
Link: http://www.archonia.com/mangashop/en/ar ... end+novel/

Post Reply