Stripfestival Brussel

Conventies, meetings & berichten uit de actualiteit.

Moderators: Koen, jo, Kenny, Gerrit

Post Reply
mangazot
Posts: 404
Joined: Thu Apr 02, 2009 15:43
Location: 東京の漫画

Stripfestival Brussel

Post by mangazot »

Omdat dit jaar 150 jaar relaties België-Japan worden gevierd, is Japan gast tijdens het stipfestival van Brussel in september.

De bijlage Sabato van de krant De Tijd van deze week is volledig gewijd aan Japan. Echter niets over stips. Maar dat komt dus in september. :bday:
Image

NeeNee
Posts: 4214
Joined: Tue Sep 16, 2008 11:14
Location: Sitting on top of the list.

Re: Stripfestival Brussel

Post by NeeNee »

Huh, dat is vreemd. De website vermeldt alleen China.

http://visitbrussels.be/bitc/BE_nl/stri ... estival.do
China
China heeft een rijk cultureel erfgoed op het gebied van strips en tekenfilms. Jaarlijks worden er bijna 300 tekenfilmseries, 40 tekenfilms en duizenden strips geproduceerd en verspreid. Er zien ook talrijke nieuwe werken het levenslicht waarin de traditionele cultuur, de stijl, de geest en de dromen van het land worden weerspiegeld.

Op het Stripfeest kunt u een selectie uit het werk van 12 Chinese kunstenaars bewonderen en genieten van de bijzondere charme van het hedendaagse Chinese stripverhaal.

mangazot
Posts: 404
Joined: Thu Apr 02, 2009 15:43
Location: 東京の漫画

Re: Stripfestival Brussel

Post by mangazot »

Ik vond wel dit:
Belgotaku
Sinds 2009 biedt de community Belgotaku aan alle fans van manga, videospellen, muziek en Aziatische cultuur de gelegenheid om samen te komen en hun passie te delen. Belgotaku strijkt neer op het Stripfeest zodat iedereen kennis kan maken met dit wonderlijke universum. Gebruik de aanwijzingen die zich verschuilen in de tenten van het Stripfeest om het spoor te volgen naar de verborgen mangaschat! U kunt er ook het werk van de Belgische stripkunstenaars bewonderen die zich hebben laten beïnvloeden door de mangastroming en zo hun typische stijl ontdekken. Of maak kennis met de wereld van de manga in de leeshoek of tijdens de door Belgotaku georganiseerde workshop mangatekenen!
www.belgotaku.be
www.facebook.com/CommunauteBelgotaku
Misschien bedoelen ze dat?

Noot: "Belgotaku" = "Belg" + "Otaku"
Image

Post Reply